Kotisi ikkunoihin sopivat verhot

Kun tarkastelet kotisi ikkunoita sekä niiden suhdetta muihin mittoihin, näyttääkö siltä että ikkunat ovat hallitsevassa roolissa vai pieniä neliöitä seinien keskellä?
Ikkunatyyppejä on erilaisia ja niiden tunnistamisen kautta voit saada selkoa siihen, mikä verhomalli olisi paras ratkaisu kotiisi.


Liukuikkuna ja saranallinen ikkuna

Pystysuunnassa toimivaan liukuikkunaan sekä usein moninkertaiseen ulospäin avautuvaan saranalliseen ikkunaan sopivat monenlaiset verhomallit.
Näihin sopivat oikeastaan mitkä vain verhomallit, koska verho ei hankaloita missään vaiheessa ikkunan avaamista.


Ranskalaiset ikkunat, lasiovet ja kaksinkertaiset ikkunat

Ranskalaiset ikkunat, lasiovet ja vanhemmissa taloissa olevat kaksinkertaiset ikkunat avautuvat usein sisäänpäin, aiheuttaen hieman enemmän päänvaivaa. Näissä on tärkeää huomioida, että verhotangot ja verhokiskot on asennettu tarpeeksi leveälle ja korkealle, jotta ikkunalle jää tilaa aukaistaessa ja verhot saa helposti vedettyä sivuun.
Parhaat verhomallit näihin ikkunamalleihin ovat suorat verhot tai paneelit. Vanhempien talojen ikkunoihin myös kappa on varteenotettava vaihtoehto, joskin saattaa hieman aiheuttaa hankaluuksia, kun ikkunaa avataan.


Erkkeri-ikkunat

Erkkeri-ikkunat rakentuvat monesti useammasta puoliympyrästä tai neliömäisesti ulospäin asettuvasta ikkunasta. Erkkeri-ikkunoissa käytetään usein joko suoria verhoja, paneeliverhoja tai kappaa.
Jos erkkeri-ikkunat aukeavat sisäänpäin, vaatii jokainen ikkuna oman ikkuna-aukosta irrallaan olevan kaihtimen tai verhon.
 

Lasiseinät, liukuovet ja parvekeikkunat

Jos kodissasi on lasiseiniä, liukuovia tai suuria parvekeikkunoita, kannattaa niistä avautuvaa maisemaa hyödyntää ja jättää mahdollisimman paljon näkyviin. Verhot, jotka jättävät ikkunan pääosaan, sopivat parhaiten tähän tarkoitukseen. Näistä esimerkkinä rullaverhot, laskosverhot ja kaihtimet.
Pyöreät kaari ikkunat toimivat yksityiskohtina, jotka kannattaa jättää ilman verhoja ja antaa ikkunan puhua puolestaan.

Oikeanlaisia ikkunaverhoja etsittäessä kannatta ensin miettiä mistä itse tykkää ja mikä sopii omaan makuun. Tämän jälkeen on helpompi miettiä varteen otettavista vaihtoehdoista paras.

Laskosverho

Jotta saisit kotiisi juuri sellaiset verhot kuin haluat, ota meihin yhteyttä, niin toteutamme unelmasi!

 

Lähde: Katrin Cargill - Uudista verhoilla (Otava 2003).
To top