Kirjavinkkejä

Ompelusta kiinnostuneille löytyy monia hyviä kirjoja selkein ohjein. Näitä kirjoja löytyy paitsi kirjakaupoista, myös kirjastoista hyllykaupalla.

Olemme keränneet tänne hyviä kirjoja, joissa on selkeitä ohjeita ja vinkkejä sekä inspiroivia ideoita käsillä tekemisestä ja ompelemisesta kiinnostuneille. Kirjalista päivittyy aina uusien kirjatuttavuuksien myötä.

 

Verhojen ompeluun:

Sisustajan suuri ompelukirja - Julia Bunting (Readme.fi 2012)

Sisustajan suuri ompelukirja käy perusteellisesti läpi kaiken verhojen ompelusta. Kirjassa käydään läpi eri vaiheet aina ompelutarvikkeista ja sopivan kankaan valitsemisesta lähtien. Kirjassa on ohjeita erilaisten verhomallien, mutta myös tyynymallien ompelemiseen. Ohjeet ovat selkeitä ja etenevät vaihe vaiheelta. Sopii myös ompelemisen vasta aloittaville.

Kirjasta löydät vielä enemmän tietoa readme.fi sivustolta:

http://www.readme.fi/product.php?&isbn=9789522205414

Uudista verhoilla - Katrin Cargill (Kustannusyhtiö Otava 2001)

Katrin Cargillin Uudista verhoilla -kirjassa otetaan huomioon verhojen valinta ikkunoiden mallista lähtien. Kirjassa kerrotaan heti aluksi minkälaiset verhot sopivat millekin ikkunalle. Kirjassa käydään läpi myös verhokangas valintoja, värejä ja tekstuureja sekä asioita, joita tulisi ottaa huomioon verhoja erilaisiin tiloihin valittaessa. Kirjan loppuuolelta löytyy hieman vaativampienkin verhomallien ompeluohjeita sekä käydään läpi erilaisia tekniikoita ja ompelutarvikkeita. Monipuolinen ja selkeä kirja.

Tee-se-itse sisustusideoita:

Från loppis till salong - Ida Magntorn 2013

Ruotsinkielinen kirja täynnä ihania ideoita, miten hyödyntää kaikkea vanhaa kirpparilta löydettyä sisustuksessa. Ideat ovat helppoja toteuttaa eikä kirja vaadi kovin hyvää ruotsinkielen taitoa. Selkeistä kuvista pystyy hyvin päättelemään tarvittavat tarvikkeet ja idean toteutuksen.

Ideoi ja toteuta kotoisa Maalaistyyli - Anna Örnberg (WSOY 2012)

Loistava tee-se-itse -kirja, joka tarjoaa paljon erilaisia ideoita helpoista hieman haastavampiinkin toteutuksiin. Kirjassa on runsaasti erilaisin maalaistyylein toteutettuja ideoita.

To top